Att hitta sina vägar.

När jag här i somras började ta tag i mitt liv och diabetes så slog det mig att det är så otroligt mycket osäkra faktorer med diabetes, en av dessa var att jag ofta fick lågt blodsocker på natten, men inte varje natt.

Jag är en av dem lyckligt lottade som alltid vaknar, darrades går jag ner för trappan för att återigen svulla i mig mat och förstöra allt vad balans i blodsockret heter, och ni hjältar som gör samma sak och jobbar dagen efter… (ni vet vilka ni är!).

För mig blir resultatet förutom ett högt blodsocker att min sömn rubbas av halvtimmen av gourmet buffé, sen kommer matsmältningen och känslan av att nästan spricka och funderingarna om man behöver kräkas, hela natten blir förstörd men framför allt dagen efter!

Så jag hade diagnostiserat mitt problem, nu var det dags att komma på en lösning på detta!

Här tog jag ganska mycket inspiration av Peter Jihde som jag träffat under sommaren, en person som ganska ofta verkar gå sin egen väg med diabetesen och tar tag i dem problem han springer på.

För med facit i hand så är DU experten på din kropp och vad som funkar, särskilt i kombination med täta mätningar som ger tydliga resultat!

Våga gå din egen väg, var aldrig rädd för din diabetes men ha respekt för den! För ingens liv ser ut som ditt gör, hitta vad som funkar för just dig, där du står med ditt liv!

Så mitt egna lilla experiment startade, jag informerade min sambo om mina insikter och satte igång!

Jag tänkte mig att vissa kriterier behövde uppfyllas.

NR1. Intaget var tvunget att vara förhållandevis snabbt men ändock säkert, så jag vet vart blodsockret hamnar. (så jag kunde somna om tillräckligt snabbt)

NR2. Det var tvunget att komma i ett portabelt format för ev. utflykter.

NR3. Det var tvunget att vara tillräckligt universellt smakmässigt för att funka under magsjukor, förkylningar eller andra åkommor.

NR4. Det var tvunget att vara lättillgängligt, så att jag alltid kan handla det på semestrar eller sena kvällar.

Efter många misslyckade försök hittade jag min enda fasta faktor i min diabetes, en vän som alltid är med mig och som jag älskar för sin pålitlighet.

Jag fann min lösning i en populär traditionell amerikansk läsk som i sitt 33cl format alltid landar mig på mellan 8 och 10 när jag är låg, men är väldigt snabb ut i systemet, men har väldigt flyktiga kolhydrater så en en promenad eller spruta sänker bs fort vid ev. feldoseringar (inte hänt än).

Så när jag ska hämta kidsen på dagis och det där förbannade blodsockret strular så är jag snabbt på benen igen, tillika sena nätters super size bufféer nu också är ett minne blott!

Så experimentera på med respekt och hör gärna av er med just era lösningar på problemen med denna kniviga sjukdom.

2 reaktioner till “Att hitta sina vägar.

  1. Hehe jepp, been there, done that!
    Men jag tror absolut du är inne på rätt väg där, drick något snabbt och lätt, det funkar. Jag brukade dricka mjölk men har helt plötsligt blivit laktosintolerant och har inte hunnit testa laktosfria alternativ, men det kommer nog.
    Två enheter innan jag besöker kvarterets pizzeria så slinker någon öl ner med gott samvete. Dock bara en dag i veckan för någon ordning får man ju ha! 😀

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.