En krossad myt del 2!

Jag vill börja med att tacka för allt engagemang som lagts ner av er läsare från mitt föregående inlägg, där jag utmanar och testar huruvida en bild angående slitage av pennkanylerna vi har till våra diabetes sprutor stämmer.

Läs om det här!

Jag fick även ta del av ett dokument som publicerats i Läkartidningen ❙ Nr 49 ❙ 2004 ❙ Volym 101 skriven av en Bo Berger, dåvarande överläkare vid medicinkliniken, Kärn-sjukhuset, Skövde, som ni kan läsa nedan!

En bra ide kommer aldrig ensam och min ide vart slagen med nästan 15år 🙂 (att utmana bilden i toppen)

När jag var tonåring så led jag svårt av skam känslor kring min diabetes och valde att sluta ta mina sprutor, när jag efter en svår ketonförgiftning bestämde mig för att jag inte ville dö på det sättet så utvecklade jag ett system där jag tog sprutan genom kläderna.

Detta vart väl på sätt och vis lyckat för min värden vart naturligtvis bättre av att jag började ta insulin.

Och för första gången såg jag fram emot att åka till mottagningen och visa mitt resultat, ett resultat som såklart överraskade min dåvarande läkare och som såklart ledde till frågan vad som hade ändrats som fick mig att bli lite bättre.

Att berätta mitt ”knep” var det sämsta jag kunde gjort, istället för att belysa och uppmuntra denna knepiga tonåring så valde vården att släcka det lilla ljus av lycka som uppstått.

Jag och min mor fick skäll efter noter angående hur farligt att det var att ta sprutan genom kläderna, hur dödliga infektioner kunde uppstå, hur dosen kunde bli fel och att det var ett mirakel att det ens kom ut insulin alls.
*Edit*(hade för övrigt 12mm nålar då som är mer än dubbelt så långa mot dem jag har idag)

Nedslagen gick jag därifrån, arg och frustrerad! ”blinda jävla kärring som inte kan se hur mitt liv är” muttrade jag för mig själv i mina tankar.
Men i bilen på vägen hem säger min mamma till mig: ”Du har varit duktig, och om det funkar för dig så fortsätt!”

Ett viktigt budskap som jag burit med mig, och som jag stolt bär nu då jag som engagerad person med diabetes kanske hittar mina egna vägar trots rekommendationer.

Men förstå mig rätt, rekommendationerna finns där av en anledning och jag vill inte uppmuntra nån till nått mer än att hitta sin egen väg och få sin diabetes att funka!

Läs mer i del 3 ===>>Klicka här<<===

3 reaktioner till “En krossad myt del 2!

  1. Hehe grymt bra och rolig histora, och javisst, det var ett väldans bra tips från din mamma. Säger okonventionella jag 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.