Varför jag?

Och vad gör jag nu?
Hur kommer mitt liv bli?
Kommer jag få nån av komplikationerna som läkarna talar om?

Jag vill börja med att säga att jag är förutom diabetiker ingen läkare eller psykolog, jag delar bara mina tankar och hoppas att kunna hjälpa nån.

Dom frågorna som står skrivna däruppe tror jag alla diabetiker har frågat sig? Jag vet att jag har det! Och jag har inga universella svar, mer än att det oftast inte är så illa som man tror.

Det jag har observerat med diabetes typ 1 är att den är rättvis, den är rättvis i att det spelar ingen roll vem du är eller var du kommer ifrån, det spelar ingen roll om du är gammal eller ung, rik eller fattig.

Den är även fruktansvärt orättvis på samma sätt, den drabbar redan drabbade, den drabbar barn, den drabbar föräldrar, syskon,vänner och älskade.

Och om du blir drabbad direkt eller indirekt, eller om du redan är drabbad sedan länge. Låt det göra ont, var ledsen, hata skiten!
Det finns dem som kommer säga att det finns värre saker att råka ut för, det finns även dom som kommer tycka att det är det värsta som finns.
Oavsett så är det en strid som är unik för varje person, men som inte går att mäta i bättre eller sämre.

Men kom också ihåg att livet är bra och speciellt trots motgångar, att för varje strid du tog så vart du lite starkare, och fast det suger att ha lågt blodsocker så finns det inget godare än att inta socker i det tillståndet.
Det är en vinst när du mäter efter maten och ligger perfekt!
Och även fast du kanske inte kommer kunna göra allt som finns tillgängligt så kan du fortfarande göra otroligt mycket! Livet tar inte slut med diabetes, det blir lite skörare och lite annorlunda men samtidigt så brukar det visa hur mycket din omgivning faktiskt bryr sig om dig!

Och även om du inte tycker det om dig själv så är du en hjälte, för varje spruta,mätning,läkarbesök och bloddroppe du ger.
Du kanske inte tycker själv att det gör dig till hjälte men för alla runt omkring dig så är du det, bara genom att faktiskt finnas kvar och kämpa, kämpa för att finnas för barn,barnbarn,mamma,pappa,vänner och alla andra som älskar dig!

Det här kanske är lite corny och över-heroiskt men det är genuint hur jag känner! För mig är du hjälte! oavsett typ av diabetes eller om du är anhörig!

Tillsammans kommer vi klara det!

*edit* grabbens spider-man mask kanske var lite för liten 😀

4 reaktioner till “Varför jag?

  1. Väl skrivet, tack…🤗
    För 12 år sedan fick jag mitt buddhistiska namn av min lärare vid en ceremoni. Han valde namnet Yao Chi vilket betyder Upplysande kraft/uthållighet. Kunde inte blivit ett bättre namn. Precis det man är när man har diabetes. Uthållig. Det är alla som kämpar med denna sjukdom.

    Gillad av 1 person

  2. Håller med dig fullt ut och vilken ära det låter som 🙂 diabetes är nått obeskrivligt som med dem flesta sjukdomar och få förstår innebörden helt utan att ha diabetes. Men genom att synas och samtala så blir vi bättre och ingen ska behöva känna den isolering som man kan känna med diabetes! tack så mycket för din feedback och fina historia! 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.