Hallå! Jag heter Jonatan och jag har diabetes!

Hej, som rubriken lyder så är det jag som är jonatan.

En till synes ganska normal person men som inte har en fullt lika normal bakgrund, en bakgrund som gjorde mig tillräckligt intressant för att vara med i Peter Jihdes dokumentär ”att leva utan att dö” inför diabetesgalan 2018.

Detta äventyr öppnade mina ögon för vad jag vill göra, inte nog med att jag levt hemligt länge nog med min diabetes så vill jag hjälpa andra så gott jag kan, hjälpa genom att ta upp saker som kanske inte alltid har varit självklart att prata om, i alla fall inte för mig.

Saker som t.ex psykisk hälsa, diskriminering, synsätt, och problem kring men inte uteslutande runt diabetes.
Men det kommer inte bara vara en blogg om negativa saker, jag kommer försöka hjälpa till med att kanske hitta nya vägar, nya sätt att se och tackla problem men framför allt lyfta hur skört, vackert och underbart livet faktiskt är trots allt som kan hända.

Jag fick tack vare inspelningen kontakt med väldigt många människor och deras historier, historier som jag värdesätter väldigt mycket och som jag kommer försöka använda för att skapa mer mångfald i det jag gör, för diabetes och andra frågor är så mycket mer än bara mina egna intryck!

Så nu ska jag bli nästa virala internet trend och tjäna miljoner!
Nä, skämt åsido, jag hoppas du kommer trivas och vill hjälpa mig hjälpa andra, så kom gärna med synpunkter och saker som hjälper oss att bli bättre.

här är länken till mitt avsnitt på tv 3 :-). https://www.viafree.se/program/diabetes/leva-utan-att-do-en-serie-om-diabetes/sasong-2/avsnitt-1

och här är länken till min föreläsning som spelades in i anslutning till dokumentären.

https://www.youtube.com/watch?v=XqGRpmvaTJE&t=36s

4 reaktioner till “Hallå! Jag heter Jonatan och jag har diabetes!

 1. High five till dig!
  Jag fick Dia typ 1 i September 2018 och befinner mig fortfarande i en dimma av förnekelse men fullt ansvar. Jag ser framemot den dagen då jag kan bli en än mer ambassadör och inspiration för andra som du själv. Fortsätt vara grym och sätt dig själv och oss andra i ljuset!

  Anna

  Gillad av 1 person

  1. Tack så mycket Anna 🙂 saker kommer räta sig och du kommer mer och mer känna att livet går tillbaka till det vanliga fast det aldrig kommer bli likadant igen. Ambassadör är du redan för du inspirerar mig med dina fina ord! Tack så mycket för din feedback och tveka inte att höra av dig om jag kan göra nått för dig 🙂

   Gilla

 2. Fantastiskt bra och jag känner igen mig i så mycket. Har haft diabetes sedan jag var 2,5 år gammal och du satte ord på mycket jag också har varit med om.
  Jag länkar din blogg upp på min, helt absolut 🙂

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.